İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı ile Kurban Bayramını Kutladı

İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı ile Kurban Bayramını Kutladı

Geçtiğimiz günlerde üyelerin güvenini kazanarak yeniden başkan seçilen İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği Başkanı Serkan Kırmızı, hem birlik üyelerinin, hem ülke esnafının hem de Kıbrıs Türk Halkının, bu yıl aynı güne denk gelen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı ile Kurban Bayramını yayınladığı mesajla kutladı.

 

“Pandemi kuralları çerçevesinde ziyaretler gerçekleşecek”

 

2020 yılı Mart ayından bu yana tüm dünyayı etkisi altına Koronavirüs salgınından dolayı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nın pandemi kuralları çerçevesinde kutlanacağına dikkat çeken Kırmızı, yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: “Tüm dünyada devam eden pandemiden dolayı Kurban Bayramımızı geçtiğimiz bayramlarda olduğu gibi yine alınan bir takım önemlere uygun olarak kutlamak zorundayız. Bu Bayramda da çekirdek aile ile veya pandemi kuralları çerçevesinde aile ziyaretleri gerçekleşecektir. Temennimiz inşallah geçmiş yıllarda olduğu gibi normal bayram kutlamalarını yaşamaktır.”

 

“20 Temmuz, masum insanların ölmekten kurtulduğu gündür”

 

İEZB Başkanı Kırmızı, yine Kurban Bayramı’nın birinci gününe denk gelen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na da mesajında yer verdi: “Kıbrıs Türkü’nün büyük zulüm ve işkence gördüğü dönemlerde özgürlükleri için, yok olmamak için canla başla mücadele verdikleri bir dönemde, tarih 20 Temmuz 1974’ü gösterdiği gün Türk askeri adaya çıkmış; özgürlük ve varoluş mücadelesini perçinlemiştir. 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı, Kıbrıs Türkü’nü yok olmaktan ve daha fazla masum insanın ölmekten kurtulduğu gündür. Kıbrıs Türkü’nün 47 yıldır özgürce, bağımsız ve bir bayrak altında yaşamanın temellerinin atıldığı gün olarak her yıl kutlanmaya devam edecektir.”

 

Serkan Kırmızı, mesajının sonunda ise şunlara yer verdi: “Böylesi güzel 2 bayramı bir arada kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bu vesileyle tüm esnafımızın ve ailelerinin Kurban Bayramını, ayrıca tüm halkımızın 20 Temmuz Zafer Bayramını da en içten dileklerimle kutlar, Covid-19 yaşantımızın bir parçası olduğunu unutmadan, tedbirli bir şekilde Sağlıkla geçirmelerini en kalbi duygularımla dilerim.”