Ülkemize ve Umutlu Yarınlara Sahip Çıkalım

Ülkemize ve Umutlu Yarınlara Sahip Çıkalım

Sevgili Esnaf kardeşlerimiz, ülkemizde 2020 yılı ilklere şahit olmuş bir yıl olarak tarihe geçmektedir. Dünyadaki ekonomik sorunlar devam ederken Kovid-19 virüsü ile dünyada pandemi ilan edilmesi akabinde getirilen evden çıkma yasakları, tüm dünyada ticaret, turizm ve ekonomiyi yavaşlatmış ve durdurmuştur. Hükümet Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanmış ve KKTC’nin gerçek sorunlarıyla ilgilenmemekte. Ardından KKTC’deki ertelenen Cumhurbaşkanlığı seçiminin gerçekleşmesine sayılı günler kala yapılan açıklamalardan dolayı hükümet ortağının birinin hükümetten çekilmesi beklenmedik bir tavırdır. Tüm bu yaşananlardan kaynaklı giderek dibe çöken ekonomi iş yerini kapatan ve iş yerini ayakta tutmak için sürekli borçlanan esnafları zor durumda bırakmaktadır. Boğuşulan bu sorunlar aile yapısına kadar yansımaktadır.
Sorun her ne olursa olsun toplumumuzun birlik ve beraberlik içinde aşamayacağı sorunlar değildir. Ama şu anda bize düşen en önemli görev 11 Ekim 2020 Pazar günü sandığa gidip özgür irademizle oyumuzu kullanmaktır.
Unutulmamalıyız ki sandığa gitmemek çözüm değildir, kurtuluş değildir, kimse için ceza değildir.


Haydin hepberaber ülkemiz ve umutlu yarınlar için 11 Ekim 2020 Pazar günü sandığa gidip, özgür irademizle oyumuzu kullanalım. Gitmek istemeyenleri de gitmek için teşvik edelim.

Zaman ülkemize ve umutlu yarınlara sahip çıkma zamanı.

İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği